Slagwerkgroep

Repetities

Tijden

A-groep
Vrijdag 19.30 uur - 21.30

C-groep

Woensdag 16.45 uur - 17.40 uur

De dirigent

Arjen Barnhoorn

Coördinator

Manon Jonker

Onze slagwerkgroep bestaat sinds 2007 en heeft leden van jong tot oud(er). Eerder was de slagwerkgroep een drumband.

Crescendo heeft 3 slagwerkgroepen: de A, B en C groep. De C groep is voor de beginnende leerlingen, de B groep voor de meer gevorderde leerlingen en de A groep is voor de meest ervaren slagwerkers. We bespelen instrumenten zoals: snaredrums, bongo’s, conga’s, tom-toms, djembé’s, maar soms ook bezems en bouwmaterialen. Ook werken wij vaak met swingende thema’s als Japans, Afrikaans of Braziliaans-slagwerk. Ook is het mogelijk om slagwerk te spelen in het opleidingsorkest of de fanfare.

De slagwerkgroepen presenteren zich gedurende het jaar tijdens verschillende optredens. Ook leveren de groepen hun bijdrage aan evenementen voor het goede doel, zoals de Samenloop voor Hoop en Zaan de Wandel. De slagwerkgroep organiseert ook regelmatig een Slagwerkfestival op het terrein van Bouwbedrijf van der Gragt in Assendelft.

Kom je ook meespelen? Word lid!
Heb je nog vragen? Mail naar info@crescendo-assendelft.nl of kom eens kijken tijdens onze repetities.

De muzikale leiding is in handen van Arjen Barnhoorn. Arjen heeft drums gestudeerd aan het Conservatorium van Alkmaar en klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast dirigent is Arjen ook als docent verbonden aan Crescendo Assendelft.

Eerstvolgende evenement

Geen berichten gevonden!