De kaartverkoop is gestart!
 
 
Vrijwilliger worden?
Wilt u wel wat doen voor onze vereniging?
U bent van harte welkom!
Laat u informeren
Oproep!
Wij zoeken vrijwilligers voor onze Papierploeg!
meer weten of aanmelden?
Steunt u ons al?
Voor € 10,- per jaar steunt u ons al.
Meldt u nu aan of lees eerst even de informatie
Crescendo Evenementen

Onderdeel: Fanfarecorps
Evenement: Concours 2017
Locatie: Zaantheater
Datum: 11-11-2017

En dan is het zover! Na maanden van intensieve voorbereiding mogen wij onze muziekwerken ten gehore gaan brengen om te laten beoordelen. Een vak jury zal onze inspanning op waarde schatten en een advies geven in welke divisie wij mogen uitkomen bij een volgend concours. Ter info: Na dertien jaar niet op concours te zijn geweest, moeten wij starten in de introductie afdeling.
Wij zijn deze zaterdag het eerste orkest die om 10.00 uur mag starten. Wel vroeg en net de slaap uit de ogen maar toch ook wel goed want "dan heb je het maar gehad" is de algemene opvatting. Naarmate het uur U nadert, neemt de spanning iets toe maar toch ook weer niet extreem; gezonde spanning zullen wij maar zeggen. Een ieder heeft er zin in en is er klaar voor; het harde werken van de afgelopen tijd, moet nu beloond gaan worden!
Wij spelen in met 'LEAFDE' van Cees Bijlstra. Een mooi werk waarmee de 'toon' moet worden gezet voor het vervolg van ons programma. De focus is tot stand gebracht en we vervolgen met het te beoordelen werk 'ALPINA SAGA'; een prachtig stuk van Thomas Doss waar van alles inzit waaronder meerstemmige zang. Jawel, wij moeten ook zingen. De zang lessen die wij bij onze dirigent Esther hebben gevolgd, zullen nu z'n uitwerking moeten krijgen.
Wij spelen het stuk met volle overgave en het gevoel is goed. Dit gevoel moeten wij vast houden om ons laatste te beoordelen stuk 'A NORTHERN CELEBRATION' van Leon Vliex uit te voeren. Dit werk omvat snelle loopjes afgewisseld met gedragen fragmenten. Na de laatste noot te hebben gespeeld, is er opluchting. En nu maar afwachten op het oordeel van de jury.
Om ongeveer 13.00 uur krijgen wij de mededeling dat de jury van mening is dat wij in de 3de divisie thuis horen. De sfeer is nu blijdschap, opluchting en een bevestiging van de goede prestatie die wij hebben neergezet.
Om deze dag en ook de voorafgaande voorbereidingen met het goede gevoel af te sluiten, hebben wij, onder het genot van een hapje en een drankje, nog even deze prestatie gevierd.
Dank gaat uit naar de slagwerkers van de slagwerkgroep die een fantastische bijdrage hebben geleverd aan dit resultaat.
Dank gaat eveneens uit naar onze dirigent Esther die met haar aanpak en geduld een hele belangrijke bijdrage aan dit resultaat heeft geleverd.    

Wilt u meer informatie over presentaties, concerten of anderszins, laat het ons weten via info@crescendo-assendelft.nl
Bent u nieuwsgierig wat er verder dit jaar nog op het programma staat, bekijk dan ook even onze agenda.
Vrijwilliger worden?
Wilt u wel wat doen voor onze vereniging?
U bent van harte welkom!
Laat u informeren
Oproep!
Wij zoeken vrijwilligers voor onze Papierploeg!
meer weten of aanmelden?
Steunt u ons al?
Voor € 10,- per jaar steunt u ons al.
Meldt u nu aan of lees eerst even de informatie