Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van zaken die binnen onze vereniging spelen, lees dan onderstaande nieuws items.
Nieuws items kunnen zoal bestaan uit bestuurs en commissie mededelingen, nieuws rond maatschappelijke ontwikkelingen en overige wetenswaardigheden waarvan wij vinden dit met u te moeten delen.

Maart 2020: Het Coronavirus

Zoals u ook via de media heeft kunnen vernemen, breidt het coronavirus zich steeds verder uit.
Het bestuur van Crescendo volgt de ontwikkelingen op de voet en is zich ervan bewust dat we als vereniging wellicht op een bepaald moment maatregelen moeten nemen i.v.m. de gezondheid van onze leden en ons publiek.

We adviseren u om het nieuws goed in de gaten te houden en de richtlijnen van het RIVM op te volgen:

– Was regelmatig je handen
– Hoest en nies in je elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes
– Bij verkoudheid: kom niet te dicht bij andere mensen en overweeg om thuis te blijven
– Meer informatie staat op RIVM.nl
– Houd onze website in de gaten voor actuele informatie.

Mocht ons voorjaarsconcert op 21 maart niet door kunnen gaan, dan ontvangt u hierover per mail bericht van ons.
Helaas kunnen we de betaalde toegangsprijs niet teruggeven, maar we gaan dan op zoek naar een passende oplossing door op een ander moment een concert te verzorgen. We houden u hiervan op de hoogte.
Wij hopen dat u hier begrip voor heeft.

Bestuur muziekvereniging Crescendo Assendelft

Februari 2020: Ophalen oud papier

Misschien heeft u het al gezien in het nieuws: oud papier is momenteel niets meer waard. Dit komt omdat China, een van de grootste afnemers, is gestopt met inkopen. Crescendo krijgt om die reden geen geld meer, waarmee het helaas niet meer rendabel is om elke maand achterop de papierwagen te gaan staan. Daarom stoppen wij noodgedwongen met het ophalen na 21 maart. Hiermee komt een eind aan een jarenlange traditie. We willen iedereen die oud papier heeft aangeboden hartelijk bedanken!

 

Deze ontwikkeling betekent voor onze vereniging een substantiële inkomstenvermindering. Wij zullen ons als vereniging nu met volle focus moeten richten op andere inkomstenbronnen. Mocht u hiervoor suggesties hebben, dan ontvangen wij die heel graag op info@crescendo-assendelft.nl.

 

Wilt u ons blijven steunen?
Wij zouden het enorm waarderen als u ons blijft steunen in de vorm van een donatie! Op de donateurspagina op deze website kunt u dit gemakkelijk regelen. Zo kunnen wij concerten en muzieklessen blijven geven.

 

Hoe kom ik nu van mijn oud papier af?
Crescendo stopt weliswaar met oud papier ophalen maar de HVC (gemeente) haalt elke derde maandag van de maand oud papier op. Hiervoor heeft u een blauwe papierbak nodig. Mocht u een blauwe papierbak willen aanvragen bij de HVC, dan kan dat via klantenservice@hvcenergie.nl. Bestel hem op tijd want de levertijd kan enige weken duren.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur muziekvereniging Crescendo Assendelft

Oktober 2016: Klaverjassen

Het bestuur van muziekvereniging Crescendo Assendelft heeft besloten om de frequentie van het klaverjassen voortaan op een andere wijze in te delen. Gekozen is voor een lager aantal klaverjasavonden dan voorheen. Dit om de kwaliteit van de speelavonden te kunnen blijven garanderen en onze vrijwilligers het plezier van de organisatie te laten behouden. De eerstvolgende klaverjasavond zal plaatsvinden op woensdag 14 december 2016. U bent welkom om onder het genot van een hapje en drankje mee te spelen en kans te maken op diverse leuke prijzen!

Aanvang 20:00 uur in ons clubgebouw aan de Dorpsstraat 535A, achter de Deen supermarkt.

Tot dan!

November 2015: OrkestZ: het grootste leerlingenorkest van de Zaanstreek!

Met op 1 november een fantastisch concert in het Zaantheater!

De Zaanse Muziekverenigingen werken sinds dit voorjaar samen om zoveel mogelijk kinderen in Zaanstad te laten ervaren hoe leuk het is om muziek te maken en in een orkest mee te spelen. Ook Crescendo doet met haar leerlingen mee aan dit project, genaamd OrkestZ (de “Z” is van Zaanstreek).

De leerlingen die al een tijdje les hebben bij Crescendo weten al hoe leuk het is om muziek te maken, want ze volgen muziekles bij de docent van Crescendo, ze spelen in het Opleidingsorkest of zelfs al in de Fanfare of bij de Slagwerkgroep. Maar wat nog leuker is, is om een keer met àlle leerlingen uit de Zaanstreek samen te spelen in het grootste leerlingenorkest van de Zaanstreek.

Dit leerlingenorkest, waaraan ongeveer 150 leerlingen van de Zaanse muziekverenigingen meedoen, treedt op zondagmiddag 1 november namelijk op in het Zaantheater. Er wordt een bijzonder leuk programma opgesteld met leuke muziekstukken. ‘s Ochtends wordt er in groepjes gerepeteerd onder leiding van de muziekdocenten. Ook vinden er in september en oktober nog een aantal repetities plaats. Dus geef je snel op zodat je aan dit fantastische concert mee kan doen.

Ook nieuwe leerlingen zijn van harte welkom. Want of je nog maar een paar (proef)lessen hebt gehad of al een aantal jaar speelt, dat maakt niet uit. Er zijn professionele docenten (o.a. van Crescendo), coaches en dirigenten aanwezig zodat elke leerling goed wordt begeleid om mee te kunnen spelen.

Uiteraard kunnen ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes komen luisteren op 1 november.
Als je meer informatie wil, neem dan contact op met het bestuur van Crescendo.
Het project wordt ondersteund door de Gemeente Zaanstad en het VSB-Fonds.

Meer informatie vind je op www.orkestz.nl, via Twitter @OrkestZ of via Facebook: OrkestZ.

November 2013: Papier ophalen

Beste inwoners van Assendelft,

U zal of heeft reeds een brief ontvangen van de gemeente Zaanstad en HVC over een oud papier container die u van hen zal ontvangen. Nu is het echter het geval dat wanneer u uw oud papier aan de gemeente Zaanstad levert, wij als vereniging hier financieel zeer op achteruit zullen gaan. Wij halen al ruim 30 jaar oud papier op in Assendelft, dit is naast de contributie e.d. de belangrijkste inkomstenpost voor onze vereniging. Wanneer u uw oud papier aan Zaanstad doneert zullen wij aanmerkelijk minder inkomsten hebben. Omdat Zaanstad ook van plan is om op de subsidies voor ‘Kunst en Cultuur’ te bezuinigen, is deze maatregel een dubbele aanslag op onze inkomsten. Hierbij willen wij u verzoeken geen papiercontainer aan te vragen en ons elke derde zaterdag van de maand te blijven steunen met de bijdrage van uw oud papier! Crescendo heeft ook nog geen toestemming om evt. de container te mogen legen. Om discussie hierover te voorkomen, willen wij u verzoeken het papier op de gebruikelijke wijze aan te bieden elke derde zaterdag van de maand.

Alvast hartelijk bedankt voor uw steun en medewerking,

Muziekvereniging Crescendo Assendelft