Opleidingsorkest

Repetities

Opleidingsorkest

Maandagavond van 18.45 - 19.30 uur

De dirigent

Muzikaalleider

Esther Hoek

Coördinator

Opleidingsorkest

Daphne Melk

Informatie

Het opleidingsorkest is samengesteld uit leerlingen van Crescendo aangevuld met ervaren muzikanten. De doelstelling van dit orkest is de leerlingen een mogelijkheid bieden om in groepsverband te musiceren. Dit samenspel is goed voor de muzikale ontwikkeling van de leerling en een welkome afwisseling van het alleen maar lessen volgen.
De leerling ervaart eveneens de wijze van hoe een dirigent als muzikaal leider omgaat met het orkest, muziekstukken vorm geeft en de rol van de muzikant hierin. Zeer leerzaam dus.

Om alle opgedane vaardigheden te laten zien en horen, zal het orkest ook deelnemen aan formele optredens. Om voor publiek te spelen is spannend maar onmisbaar in het ontwikkelingsproces. Zo zal het orkest zich tijdens ons Nieuwjaarsconcert en Voorjaarsconcert presenteren. Jaarlijks wordt bekeken of er nog aan andere evenementen zal worden deelgenomen.
Het orkest repeteert elke maandagavond in ons clubgebouw.

Repertoire

Muziek van de aktualiteit, pop en filmmuziek is onderdeel van ons veelzijdige repertoire.

Evenementen

Deelname bij het nieuwjaars en voorjaarsconcert van Crescendo is een elk jaar terugkomend gegeven. De programmering kan ook bestaan uit deelname aan een festival.

Dirigent

Esther Hoek is al vele jaren als dirigent van de fanfare en als saxofoon docente verbonden aan onze vereniging. Bevlogen als zij is, weet zij op een enthousiaste, sociale en ludieke manier de leden van het orkest te motiveren. Rekening houdend met de mogelijkheden van een ieder, weet zij een optimale balans te vinden in een goede groepsprestatie en het plezier beleven aan het maken van muziek.
Esther is een afgestudeerd saxofoondocente en dirigent. Haar opleidingen heeft zij genoten aan de conservatoria van Alkmaar en Amsterdam.

Eerstvolgende evenement

Geen berichten gevonden!